Nyföddfoto – så här går det till

Vi startar kl.13.00 och sedan kan vi räkna med att hela sessionen tar ca 3 timmar.

Under den tiden ska vi hinna med att byta rekvisita och bakgrunder och annat. Och bebisen ska kunna matas i lugn och ro och vi kommer säkert byta mer än en blöja. Bebisen ska sova för att vi ska få de bästa nyföddporträtten och det klarar vi av genom att se till att hålla bebisen mätt och varm och vagga och vyssja. Med lite extra hjälp av Spotify, där jag har en låtlista med hjärtljud och white noise, som nyfödda bebisar gillar.

I min studio är det lugnt och fint, med sköna sittplatser och även ett extra rum precis bredvid där uttråkade syskon kan se på Netflix om de vill. När syskon finns.

Jag har stor vana med nyfödda och kommer att hålla och vagga bebisen en hel del. Det kanske känns konstigt först men ni kommer snart att se att ni inte behöver oroa er alls.

Jag kommer även att fotografera er tillsammans med bebisen, som familj och en och en.

Innan ni går bokar vi en tid för bildvisning. Den sker några dagar senare online, via Zoom. Vi sorterar igenom allt med ett smidigt system jag har arbetat fram och sedan beställer ni och betalar de porträttprodukter ni vill köpa. Allt kommer sedan vara klart att hämta efter ca en månad.