Om mig – Bodil Bergman Hughes

Jag har nu varit Nyföddfotograf i över tio år och tycker det fortfarande är lika roligt som när jag började.
Men nu har jag ju mycket mer erfarenhet och kanske är det därför ännu roligare nu.

Jag bor tillsammans med min man och min tonårsdotter i en stor lägenhet i Vasastan i Stockholm.
I den har jag även min studio. Vår lägenhet är lite av en blandning av studio och hem och jag är så tacksam för att det fungerar så smidigt. Det är väldigt mysigt och ombonat. Inte helt oviktigt när man alldeles nyligen har fått en bebis och nyföddfotograferingen kan vara en av de första utflykterna.

Ända sedan jag var barn har jag älskat fina bilder. Ser dem överallt omkring mig. Förr satt jag ofta och klippte ut bilder ur tidningar och sparade i lådor (nu har jag Pinterest) och när jag slutligen fick tillgång till en bra kamera så var min framtid som fotograf grundad.

Innan mitt liv som fotograf har jag bl.a. varit språklärare och sångerska/musiker. Och haft en del andra småjobb. Men att vara fotograf är ett yrke som inte kommer att bytas ut mot något annat. Det gör mig lycklig.

Att driva mitt företag tar väldigt mycket av min tid. Ibland känner jag mig t.o.m. lite tråkig som inte kan räkna upp en massa olika hobbies och fritidsaktiviteter. Mitt jobb ÄR min hobby och ger mig mycket lycka och stimulans. Men annat i mitt liv som gör det är min familj, att resa, skratta (ser humor i det mesta) och mingla.

Jo, jag älskar att träffa människor. Jag är en extrovert och att vara med andra människor laddar mig. Så varje gång en ny (eller gammal) kund kommer till min studio är en riktigt bra dag!

Jag hoppas att DU snart kommer att vara en av dem.

Mitt favoritcitat – av Maya Angelou:
“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”